View Sidebar
The Cardigans

The Cardigans

The Cardigans har sitt ursprung i Huskvarna, där gruppen bildades under enkla omständigheter 1992. Den kanske mest kända medlemmen är sångerskan Nina Svensson, som också är känd från bland annat sitt soloprojekt A Camp. Förutom Nina Svensson ingår i bandet också en gitarrist, Peter Svensson, en keyboardspelare, Lasse Johansson, en basist, Magnus Sveningsson och en trummis, Bengt Lagerberg. När den bildades bodde gruppen tillsammans i en liten lägenhet, där dess medlemmar också spelade in sin första demo.

Gruppen släppte sin första singel två år efter att den bildats, Rise and Shine 1994. Redan med sitt första album nådde gruppen framgång i Sverige och i Japan. Deras första stora framgång kom dock med låten Lovefool, som släpptes 1996. Den skulle snabbt sälja platina, och blev enormt populär internationellt, framförallt i USA och Japan, och självklart även i Sverige. Låten ingick bland annat i soundtracket till filmen Romeo & Julia och spelades dessutom i ett avsnitt i tv-serierna The Office respektive Beverly Hills. Framgången med Lovefool skulle följas av flera andra populära låtar som My favourite game, For what it’s worth och Erase/Rewind. Framgångarna resulterade bland annat i ett framträdande i David Lettermans show och en duett mellan Nina Persson, gruppen och Tom Jones, Burning down the house.

De flesta stora artister är egna företagare, så även The Cardigans. Även om du inte tjänar samma belopp som de stora artisterna kan det vara mycket att tänka på när du är i början av din karriär som musiker och egenföretagare. Du vill sannolikt kunna koncentrera dig på musiken, och inte tänka på annat, som fakturering. På Fakturino.se kan du få hjälp av en seriös aktör som hanterar fakturaköp. The Cardigans har sedan sin debut släppt sex album och sålt mer än 15 miljoner skivor. Även om de inte har släppt ett album på länge fortsätter de dock att vara populära. Efter ett längre uppehåll för att ägna sig åt soloprojekt och sina familjer återförenades bandet 2012, och under vintern 2013 gjorde gruppen bland annat två spelningar i Ryssland, varav en i Moskva. Även om Nina Persson släppte ett soloalbum i början av 2014 kommer gruppen sannolikt att fortsätta spela tillsammans under lång tid framöver.

The Cardigans 1

Kommentarer är stängda