View Sidebar
Svenska musiktalanger finns i alla genrer

Svenska musiktalanger finns i alla genrer

Sverige är känt för sin oemotståndliga natur, sina älgar och sin vackra kust, men även för sina svenska band. Det kanske mest kända bandet är ABBA, detta band på fyra medlemmar har spelats på radion över hela världen. Förutom dessa schlager-hjältar så finns det många andra musikgenrer som Sverige har levererat stort i. Några av de tuffare grupperna ifrån Sverige är såklart Ebba Grön, Europe, Hammerfall och Roxette. Med andra ord så erbjuder den svenska musiktalangen inte bara kvalitet, utan även bredd.

 

Hårdrockens födelseland
Sverige är hemland till många stora saker, exempelvis IKEA, H&M och Kalles Kaviar, men här har även stora rockband och andra gigantiska artister fötts fram. Roxette är ett av sveriges mest kända grupper, med sångarna Marie Fredriksson och Per Gessle har de producerat mängder av stora låtar som än idag är popluära. Gruppen var som allra störst 1989-1992 då de turnerade världen över och var hyllande vart de än åkte. En av deras mest kända låtar, The Look, toppade den amerikanska listan Billboard Hot 100. Roxette var faktiskt det första svenska bandet att ligga etta sedan ABBA gjorde det med ”Dancing Queen” år 1977.

 

En av de tyngre svenska grupperna att få stort genombrott är Ebba Grön. Bandet startade på en fest 1977 i Rågsved. Den första skivan som de tre killarna gav ut var ”Antirock”, år 1978. Antirock trycktes i 500 exemplar, varav bandmedlemmarna själva köpte upp alltihop. Det var först -81 som Ebba Grön verkligen fick fart och på riktigt blev stora i Sverige. Det året sålde de skivan ”Kärlek & Uppror”.Svenska musiktalanger finns i alla genrer 1

 

Solotalanger
Förutom fantastiska band och sånggrupper från Sverige så har även många soloartister sina rötter här. En av våra mest omtyckta och aktiva artister är såklart Håkan Hellström. Håkan är en glad göteborgare som sjunger och skriver visor och poplåtar. Innan han tog steget till att bli en soloartist så var han med i gruppen Broder Daniel och även Honey Is Cool. Det var året 2000 som Håkan Hellström debuterade som artist med den omtyckta skivan ”Känn ingen sorg för mig i Göteborg”.

 

 

Kommentarer är stängda