View Sidebar
Kent

Kent

Kent brukar kallas för Sveriges största rockband. Bandet består av medlemmarna Joakim Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen, Sami Sirviö. Joakim Berg skriver de musik och text till de flesta Kent-låtarna. Dessutom är han frontman och sångare i bandet. På en del låtar har Martin Sköld varit med och skrivit musiken. Kent har blivit kända för sina speciella texter som ofta är svåra att förstå vid första anblicken. Samtidigt är det förmodligen det kryptiska i texterna som har gjort att många kan känna igen sig och läsa in sina egna liv i det som texterna handlar om.

Kents långa karriär

under jul kommer SVT sända en dokumentär om Kent. I dokumentären får man följa bandet under deras avskedsturné. Kent har haft en lång och framgångsrik karriär. De har släppt en mängd album. Det första hette ”Kent” och släpptes redan 1995. Det var ett rockigt album med ganska avskalad produktion. Man fick känslan av det skulle kunna vara inspelat i ett garage. Nästa skiva hette ”Verkligen” och lät ungefär som debutskivan men med några lite mjukare inslag. Skivan ”Isola” som är tredje skivan hade en annan ljudbild med mer drömska låtar och en mjukare produktion även om det rockiga soundet fortfarande finns kvar.

Kents senare skivor

Lyssnar man på Kents senare skivor hör man tydliga influenser från modern dansmusik. Även om Kent har låtit olika på olika album så har de ändå lyckats behålla en kärna som gör att man direkt känner igen en Kent-låt. Kanske är det Joakim Bergs speciella text och röst som gör att de har ett helt unikt sound. Kent har väldigt många fans varav många dessutom är väldigt hängivna. Bandet kommer lämna en tomhet efter sig när de inte längre finns. Vilka planer bandmedlemmarna har efter att bandet har upplösts vet man inte så mycket om. Det återstår att se vilka projekt bandmedlemmarna kommer ge sig in i framöver.

Kommentarer är stängda