View Sidebar
First Aid Kit

First Aid Kit

Sedan systrarna Klara och Johanna Söderberg under namnet First Aid Kit började skriva musik 2007 har framgångskurvan pekat stadigt uppåt. Med folkpop och americana toppat med perfekt stämsång har de erövrat musikhjärtan över hela världen. First Aid Kit släppte 2008 en första EP vid namn Drunken Trees. Detta gav ringar på vattnet då de året efter släppte den i en ny utgåva i England. 2010 släpptes deras första fullängdare The Big Black and the Blue. Detta gav dem möjligheten att turnera i USA. Under den turnén fick de chansen att samarbeta med ingen mindre än Jack White, sångare i The White Stripes.

Det stora internationella genombrottet

2012 släpptes skivan The Lion’s Roar där både titelspåret och Emmylou blev stora hits. Albumet sålde platina och nådde första platsen på den Svenska albumlistan. Den bedriften upprepade First Aid Kit med skivan Stay Gold 2014 med undantag för att inte ha nått platinastatus; Stay Gold har sålt guld. Systrarna Söderberg har sedan dess inte bjudit på några nya releaser, men med ett idogt turnerande och framträdanden i både svensk och amerikansk tv är det svårt att inte känna av deras popularitet. Vi kunde till exempel se att First Aid Kit spelade på Kanal 5:s valvaka och de har genom åren uppträtt hos stora amerikanska talkshows som Late Show with David Letterman och Conan med Conan O’Brien.

Nytt samarbete med Jack White

I juli 2016 framkom uppgifter att First Aid Kit spelade in en ny låt med den gamle samarbetspartnern Jack White. Detta har lett till spekulationer om att en ny EP eller ett nytt album ligger i röret för att släppas inom en snar framtid. Ett nytt fjärde album är väldigt efterlängtat av fansen och förväntningarna är skyhöga. Speciellt med tanke på att den förra skivan Stay Gold innefattade samarbete med både medlemmar från amerikanska Bright Eyes och Omaha Symphony Orchestra. I en instagrampost från inspelningstillfället förklarade systrarna att det lät väldig gammalt. Vilket kan tolkas som att det kommer ett nytt album med ett gammalt sound.

Kommentarer är stängda